Powered By Blogger

onsdag 23 juni 2010

Midsommar, midsommar.....


Nu är det snart dax för den härliga svenska traditionen, midsommar! Då får man på något sätt en bekräftelse att det är sommar, dock kan ju vädret vara lite si och så...men visst är det ljuvligt?

Den bästa tiden på året är ju faktiskt nu, ljusa morgnar, ljusa kvällar, fågelkvitter och tjohejsan.....

Vi, gubben min och jag, har precis kommit tebax från en mini-semestertripp i Jylland, Danmark, samt ett litet inhopp i Tyskland för inhandling av diverse dryckesjom och annat. Ditresan till Jylland var regnig, skurar faktiskt...och inte vilka skurar som helst, rena monsunregnskurarna....inget man föredrar när man kör, inte ens vindrutetorkarna tar bort regnet på högsta hastighet!!!! Nåja, vi kom fram helskinnade till vårt hotell. Mysigt hotell beläget i Randers city. Världens skönaste sängar, gud vad jag sov gott dessa 2 nätter..herreminje!

På vägen passerade vi Vejle bukt/fjord där den strandade valen var. De hade nästan precis konstaterat att den var nära döden när vi passerade, så vi såg inte så mycket av den, men en massa gummi-båtar med grodmän som var hos den. Visste ni att hjärtat på en sådan val, tror det var en grindval, är stort som en Fiat Punto? Tänk er själv.... detta hjärta blev fraktat till Köpenhamns Rigshospital för att scannas i deras stora röntgenapparat.... och förresten, valen var underviktig. Den vägde 5 ton för lite!!! Det visade sig oxå att förökningsorganet, ja, snoppen då....var hela 2,5 meter lång, det krävdes fyra man till att bära den...eh....öh....urk.... för info alltså...hehe. Tyvärr slutade valen att andas, och dog tidigt söndag förmiddag...men visst, det är en upplevelse när sådana stora djur hittar in bland civilisationen. Det var en ung val, men han dog alltför tidigt. Han hade drabbats av svampangrepp i huden, dvs. att valar mycket riktigt kan trivas i sötvatten, de dricker ju det med god aptit, men det är inte bra för deras hud, då krävs saltvatten...samma med maten, de behöver saltad mat, inte sötad, hihi. Nåja, så är livets gång.



Uppehället var trevligt i Jylland, hälsade på släkten och grillade och pratade gamla minnen....myspys. Hemresan bestod av mycket körande...körde in i Tyskland för att proviantera och tog den vägen tebax mot Puttgarten, där färjan gick vidare till Rödby. Nu är midsommar räddad iaf, hehe.




Ha en riktigt trevlig midsommar alla vänner och bloggare!
Kramizzar....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar